14 aug 2007

Genieten!!........ of niet??

Ik geniet zekr v.h. werken, heb maar een 8uur contract, dus 1 dag i.d. week maar werken. En weleens 2-3dgn. En soms 1 dag zoals deze week;) Ja zeker ff een andere praatje effe wat anders dan thuis zitte en elke dag maar bedenken van wat zal ik eens gaan doen.
Afgelopen bouwvak-vakantie, die nu deze week afgelopen hier is in het oosten v.h. land, DOORGEWERKT. X-tra Centen Verdienen, zei laatst iemand tegen me. Je Bent Echt een GeldMonster. En ja eerlijk gezegd doe ik het er ook voor. Ik werk zeker niet voor de lol of dat ik werkplichtig ben. Want ik hoeft nie te werken. Een beetje meer financiele ruimte mag wel. Na 4jr krap te moeten leven:S
Maar terug op het 'doorwerken'
Poeh dat was me wat 3 weken lang de maandag, woensdag en donderdag late dienstjes draaien, dat is van 13 tot 21 of van 14 tot 22. Dat is dus eigenlijk een ritme van slape-werke-slape- dagje vrij - slape-werke-slape-werke-slape- 3 dgn vrij. Lijkt wel nachtdienst, want denk dan oh pas smiddags beginnen dus lekker beetje uitslapen, maar ja dan krijg je deze ritme dus. Echt wel irritant hoor, maar goed deze maand nog late dienstjes draaien en dan komen de vroege dienstjes van 6 tot 14 of op de zondags ook weleens van 9 tot 17. Dat zijn lekkere tijden vind ik zelf. Dan heb ik tenminste nog wat aan mn daggie. JA TOG?!?
10 mei was ik dus begonnen was toen aangenomen met een contract van 18uur, maar omdat je dan van BP dan ook nachtdienst moet draaien, is het terug gezet. 1x gedaan en ik ben er 10dgn van kapot geweest, mn huid ging eraan, ik zag er niet uit. Ach dat went wel zeggen een paar collega's maar nee, iemand met mijn aandoening, is nachtdienst draaien niet echt gezond. Je zit dan echt niet 8uurtjes achter de kassa te wachten totdat er klanten komen, nee genoeg te doen, broodjes - koekjes etc. afbakken, schoonmaken opruimen, stofzuigen of vegen en dweilen achter de kassa, kantoor en de magazijn. Genoeg werk die je in de nacht moet doen!! Sorry maar dat is niet voor mij weggelegd. Gelukkig kwam mn baas er zelf mee, ik zet je terug nr 8uur dan hoeft je geen nachtdiensten te draaien. Poeh wat ben ik blij. Dat gaf mij een rust in mn hart, want ik had gedacht dat mn baas zou zegge, Sorry maar ik moet iemand hebbe die het wel kan en jij voldoet daar toch nie aan en je zit nu nog in je proeftijd, dus.... maaarrr Nee zoals ik in mn vorig blog al vertelde, mn baas denkt echt wel aan mij en wil mij echt echt waar een kans geven. Goed voor je CV bijvoorbeeld :)

Het is toch ook best wel wennen, nog steeds, jaartjes lang gewoon als iemand wat wou afspreken, heej ja is goed, maar dat gaat nu niet meer, vaak moet ik ook werken als iemand met mij wat wilt afspreken, vaak komt het voor dat ik toch moet werke als er een verjaardag wordt gevierd. Afgelopen zondag eindelijk weer eens na 2maand nr de kerk geweest, want het was of dat ik moest werke of dat ik zo moe was van de week werke en dan nog andere planningen dat ik dan alleen de zondag had om goed ff bij te komen en uit te rusten. Maar goed, mijn relatie met God is er zeker niet minder op geworden. Mijn relatie met God, zal altijd hetzelfde blijven met zn ups and downs.
Het is nu half 11 alweer ik ga nu nr mn bedje toe, deze week lekker bijkomen, morge lekker ff chille met mn ex-klasgenootjes Marjolein & Melissa. Ga ik ff Gado2 maken, ja dat vinden ze heerlijk. Ze smeekten zelfs of deze X weer eens bij mij thuis gechill't kon worden en of ik dan Gado2 wil gaan maken. nah ja, eindelijk weekje vrij, wordt ik nog aan het werk gezet hahaha maaar dat maak nie uit. Hopelijk is het morge ook zo'n mooi weer zoals vandaag dan is Gado2 zekers wel lekker (fris) dan een hot meal!!

en Ruth ik zal proberen om vaker te blogge, maar goed heb laatste 3mndn niet zoveel zin om achter pc gefocust te zitte, door het werken denk ut en het werk thuis dat daardoor blijft ligge hahaha. Ik doe mn best okaj -x- voor jou

10 aug 2007

alweer 3maanden




poeh vandaag is het 10 augustus en op 10 mei begon ik na 4 jaar uit de running weer met werken. Ben blij dat ik nu werk, eindelijk wat meer ritme en een sociaal leventje terug. Ik geniet maar ook soms weer niet, ja ook ik heb ook wel dat ik geen zin hebt om te werken. Je zult nu wel denken, maar waar werk je dan en wat doe je.
Nou ik ben op z'n mooist gezegd "service medewerkster" ja ja dat staat ook in mijn contract die ik heb voor een half jaar tot nu toe ;)


Okaj ik werk bij de BP in Holten genaamd de Bolder. Dats die bij de McDonalds aan de A1 richting, kan nie missen, richting Almeloooo. Je zal bijna altijd denken, oh werken bij een tankstation, is niet veel aan, alleen maar achter die kassa zitte. Maar neej er komt echt best veel bij kijken, je hebt een verantwoordelijkheid, de klanten in de gaten te houden, vooral aan de snelweg heb je vaak kans op 'doorrijders', daarnaast moet je de winkel op voorraad houden en netjes laten uitzien. De (vieze, stinkende(vooral de gentlemans)) toiletten schoonmaken. Buiten de vuilnisbakken leggen en het terrein opruimen en de rommeltjes die niet van zichzelf bederven oprapen.. Het is dus hard werken. Ingeplande pauze's heb je niet, je moet maar kijke wanneer het uitkomt, soms kom je er bijna helemaal nie aan toe, omdat het zo druk is..
Maar zoals je leest brengt het toch best veel met zich mee, dan werk ik toch liever in een winkel ergens in de stad..
Maar ik zal je zegge, werken als service medewerkster bij de BP, is totaal niet mijn ding waar ik voor gestudeerd hebt. Ik ben nu gewoon lekker blij met wat ik heb, dat ik werk heb, dat mn baas mij een kans wilt geven, ondanks mijn ziekte, en hierbij rekening houd. Mij zelf vaker vraagt hoe het met mij gaat.. Rekening houd met inplannen als ik mn infuus moet gaan vervangen. Toch best een aardige baas, alhoewel ik en mn collega's 'm wel achter behang kan plakken. Ik heb veel lol, het is weer leuk om met klanten om te gaan, een klantenbinding te hebben, dagelijks zelfde gezichten te zien, zo te denken aan de luidruchtige bouwvakker, vertegenwoordigers, truckers en bekenden, vrienden, kennissen te zien, een praatje te maken met elke klant die binnenloopt. Ja het is toch best leuk om er te werken, alhoewel je met een groot verantwoordelijkheid eigenlijk nie zoveel verdiend. Je moet toch echt aan veel eisen voldoen, geen strafblad, geen stress, onregelmatig willen werken, kunnen rekenen, snel kunnen handelen, verkooppraatjes hebben etc. verkooppraatjes ja, de klanten producten aansmeren zoals nu Extran, 2e gratis, 2 kindersuprise's voor 1,50, mealdeal, bij kopen van 2 vers belegde broodjes een gratis flesje Sappa drink, 2 pakjes stimorol voor 1,50, 2 Bifi's XXL voor 2,60, als klant koffie heeft een koek aansmeren, ja ja het gaat de tankstation niet om de benzine, diesel of gas die men verkoopt, maar meer om de producten die in de winkel verkocht worden het mensen aan te smeren. Dus smeren maar die klanten hahahah.




Hahah
KORTOM, werken bij een Tankstation kan best leuk wezen, alleen bij een 24uurs station zijn het niet zulke toffe tijden, maar ook wel weer, het is 6 tot 14, of van 13 tot 21 of van 14 tot 22 of van 22 tot 6. en dats een shift van 8uur aan 1, zonder ingeplande pauze.

WE alle BP'rs HEBBEN NOG MENSEN NODIG DIE VOORAL OOK IN DE WEEKENDEN EN NACHTDIENSTEN WILT DRAAIEN, STUDENTEN, WERKZOEKENDEN, FLEXIBELERzz, bezit v.e. rijbewijs en evt. bezit van auto is toch wel een pré, want met de fiets of scooter kom je niet echt makkelijk;) tenminste als je aan de snelweg wilt werke!! in stads hoeft het natuurlijk niet perseej.

schrijf een open sollicitatie nr BP-hoofdkantoor weet zo snel niet het adres en mail maar zo gevonden surf maar naar BP tankstation.