9 jan 2009

Genieten v.d. kou

Dat hoor je mij niet vaak zeggen... IK GENIET v.d. kouwwww brrrr.
Van het weer zelf kouddddd onder de 'nul' kan ik van genieten maar ook weer niet.. Lange tijd zoooo koud.. En aangezien ik ook SLE & Fenomeen van Raynaud hebt. Is het voor mij lichamelijk niet aangenaam.. Ik kan mijzelf namelijk niet zo goed warm houden. Hoe dik en warm ik mij ook aan kleed...
Van mn PAH heb ik naar mijn gevoel niet zoveel last van.. Tuurlijk als ik naar buiten ga is het diep ademen, maar niet dat ik moeite hebt met ademen.. Het is meer lastig omdat ik mijzelf niet goed warm kan houden dat mijn lichaam zo hard moet werken dat het mij veel energie kost.. en aangezien ik afgelopen maand geregeld last hebt van gewrichtspijnen is het weer voor mij dan ook niet aangenaam.. Het slaat meteen op mn schouders, benen-tenen etc als ik nr buiten loopt en dat doet erg veel pijn..

Maaaarrrr >> IK GENIET wel volop van het mooie witte landschap en mn achtertuintje die vol bedrukt is van poot afdrukken van poezen-kattenhonden en vogeltjess.
Heb gistern voor het eerst na lange tijd een roodborstje gezien.. Echt skattig klein dik(buikje) met een rood borstje.. Dat maak je dag en het gedachten dat het buiten oh zow brrrr iss toch weer goed.. Waarom?? Nou het volgende.. vroeg me af waar de winterse vogeltjes koolmees, pimpelmees, groenling, huismus, merel, goudvink, roodborst, waren en wie ik alleen maar zie vliegen zijn van die enge vieze grote kraaien en van die stomme grote witte meeuwen die natuurlijk landsinwaarts zoeken naar eten.. En net dat ik met mn pa naar buiten kijkt en dit zegt vlieg er ineens een lieve roodborstje voor mn raam en vliegt onder het afdakje achter in mn tuin... Lief hè??? Denk dat ik morgen maar eens wat voer ga halen voor die lieve KLEINE vogeltjes ;)

3 opmerkingen:

anne-marie zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
anne-marie zei

Hoi Hoi
Wat betrefd de kou zitten we in het zelfde schuitje.
Kijk ook van uit mijn raam in de achtertuin.
Je hebt het winters gevoel zo goed beschreven.
Jij kunt nu dus echt het oude lied van het roodborstje zingen.
Ik heb er nog geen gezien,ga beter op letten.
Meer kruimels strooien
knuffel anne-marie

Anoniem zei

hi did,
het is i.d.d koud! ik zie uit naar de zon en zomertijd!wat betrefd de kattenafdrukken in je tuin deed me denken aan de tijd dat ik met ien bij jou logeerde en je ons vertelde dat je een vuilniszak met chloor in de tuin had staan met de gevolgen van dien weet je nog???hihihi

blessings
barnesie