21 aug 2008

Wat is er uit de 'kast' gehaald??

Nou hier dan eindelijk een verslaggie over de afgelopen week
Maandag nr de dermatoloog/huidarts geweest in Nijmegen.
Ik heb een aantal zalf-creme's en tabletjes gekregen
* Betamethason 1mg/g
* Koolteer oplossing 10% creme (ruikt lekker naar Teerrrrrr oftewel dakdekkersluchie hihi)
Deze 2, 3weken lang 2x per dag daarna 1x per dag

* Cetomarogol-Douchezalf >> voor na het douche

* Hydroxzini-tabletjes >> voor het slapen zodat ik snachts niet elke X wakker wordt v.d jeuk

Ik kan je mededelen dat het helpt, mn huid is nu wat rustiger en ziet er wat mooier uit dan de afgelopen weken.
Eindelijk v.d. de irritante jeuk af. Heb nog steeds wel jeuk maar niet zo overdreven irritant elk minuut :)
((Over 6 weken een telefonisch consult))

Dinsdag in gezelschap van Deborah & Salomé'tje weer nr Nijmegen voor een long-functie-onderzoek. In-adem, Uit-ademen, diep uit blazen en diep in ademen, adem vasthouden en pfff uitblazen... PFFFF wat een moeite had ik er dit x mee zeg.
Mede doordat het zo'n pijn doet om te ademen en dan nu eens ook nog een knijper op mn neus zodat ik ook echt alleen maar adem met mn longen. Bah dit was geen leuke ervaring. Daarna nog een hyperventilatie-test gedaan, wat achter af iets is waar mn longarts niets mee kon doen. 3 min. normaal ademen, 3 min. gehaast ademen (hyperventileren) en dan weer 3 min. normaal op adem weer komen.
Al met al, het was niet leuk dit keer dit te doen.

Klaaaaar, nee dat nog niet. Effe wat gaan drinke met Deb, waarbij Salomé lekker ff kon gaan slapen. Ze heeft een timing hoor, geweldig en fijn. Want toen we bij de arts moesten komen werd deze dametje weer wakker.

Bij de longarts aangekomen, uitslag van de hartholter gekregen, precies wat ik al eeerder vertelde, nix extra's bijzonders.
Ja en wat met die pijn, \nou de longarts kon mij daar nix voor geven, dus dan maar mijn reumatologe drs. Vonk erbij geroepen en ja, het heeft met de SLE, mijn reuma-aandoening te maken. Ik had donderdag een briefje van mn reumatoloog in Almelo gekregen en deze stelde voor om mij een lage dosis Prednisolon te geven. Hiermee is akkoord gezet, alhoewel drs. Vonk het niet graag weer zou willen voorschrijven. Maar al met al, slik ik nu 1,5 tablet (7,5mg) Prednisolon. Plus een tablet voor de botontkalking. Omdat mn botten door de predni broos kan worden
Omdat ik zoveel pijn had en zou ik meteen een shotje krijgen, zodat ik die avond ook wat beter kan gaan slapen. Nou en dat deed mij jammer genoeg wel effe pantat sakit (zere kont)
En ik kan je zegge, na 4 weken niet geslapen te hebben, IK HEB GESLAPEN!! Ja helaas toch nog wel af en toe wakker door de nog een beetje pijn. Maar ik slaap en dat is het voornaamste en het heerlijkste waar ik echt naar verlangde. En lig eindelijk weer een beetje plat en niet meer zittend.

Vandaag nr de radioloog hier in Almelo voor weer een echo met punctie. Ik zat gistern al, eigenlijk vanaf maandag al. oooh donderdag donderdag punctie. Ik haat punctie's. Dus zat me al beetje op te vreten, maar bleef er relaxt onder.
Om half 11 aangekomen, bleek dat ze me hadden verwijderd. Oh nee dacht ik nu moet ik me nog steeds gaan opvreten. Maar gelukkig eind v.d. middag moest ik maar weer terug komen en om kwart voor 4 zat ik me in de wachtkamer weer op te vreten en vond ik het spannend. De echo is nix maar die punctie. Echo klaar en nu ff de radioloog vragen of de punctie echt nodig is. EN ja hoor, punctie was-is niet nodig want de lymfer is nog te klein dus niet nodig om punctie te doen. Whahaha nu kan ik erom lachen dat ik de hele dag vol zenuwen hebt gezete.

Nu is alles achter de rug waar ik allemaal zo'n beetje naar op keek. Ben blij en nu maar afwachten hoe het verder allemaal gaat. Maar kgeloof het gaat allemaal goed komen..

3 opmerkingen:

anne-marie zei

Zat hem ook in de rats,denk oh die punctie,zal wel niet niks zijn.
Zit hier nu met gezwollen duimen,of het geholpen heeft?
Ben blij te lezen dat je tenminste weer geslapen hebt.
Was anders naar almelo gekomen om je in slaap te zingen,hahahahaha.
Je merkt het al, ben blij voor je, Lekker zo door gaan, misschien toch beter iets minder uren te werken, zodat jij je zelf niet te zeer belast,je ook nog energie en en tijd over hebt voor de leuke dingen des levens.
Heb zelf ook reuma en als ik teveel doe, gooit het me meteen weer omlaag, weken nodig om maar weer enigzins op peil te komen.
Niet doen didi mi
Daar ben jij nog veel te jong voor.
liefs knuff anne-marie

Alida zei

Goed te lezen dat je eindelijk bijna geen jeuk meer hebt. Dat je ook weer een nachtje geslapen hebt.
Het klinkt allemaal weer iets positiever.

En dan die prednison. Nee geen leuk middel. Je kunt er zo'n gezwollen toet van krijgen en sommigen worden er ook wat hyper van. maar als het helpt dan heb je het er vast wel voor over. Ik slik sinds vorig jaar 10 mg Prednisolon. Moest er best erg aan wennen maar nu gaat het prima.

Groetjes Alida

Anoniem zei

een goeie nacht slapen
doet wonderen
maar lukt het dan ook de volgende nacht ?
slapen is zó nodig
en mijn lekkerste hobby

fijn dat die punctie niet hoefde
maar wel lullig dat je de hele dag in de zenuwen zit
kunnen ze je dat niet eerder vertellen ?