31 dec 2006





Heeyzz...

Hierow Ga Ik Jullie
Op De Hoogte Houwù
About Moi ;)


okaj, deze blog ga ik maar een andere tintje-draadje bij geven, ik zet niet alleen info over hoe het met mijn healtyness gaat, maar ook gewoon mijn gedachten... okaj

23 dec 2006

BUDWEISER WASSUP ORIGINAL + PIZZA GUY

14 dec 2006

Okaj vooruit dan maarrrr

Voor de studenten onder ons:
blijf de aanbieding
€ 1,- per risolles-dalargulung-loempia
en de Pangsit's / -Combi / -Speciaal hetzelfde ;)

voor alle andere bestellers geldt de normale prijs
van ná 13 dec. 2006
€1,25 per stuk / € 4,50 per 25st




Voor diegene die gezegd hebben dat ze willen bestellen, waar blijft jullie bestelling???
Vorige weekend een kleine meeting gehad met (4) dames tussen 20-35 jaar die hetzelfde ziekte hebben als ik, PAH. We hebben wat ervaringen, gevoelens, bedenkingen, overdenkingen besproken, wat best diepgaand ging, wat emotionele momenten maar het was heel fijn, omdat er alleen dames waren en geen mannen... Als ik terug denk kan ik me met heel wat ervaringen van anderen me geluk prijzen en God danken dat ik weinig last hebt van bijwerkingen, beperkingen, teleurstellingen en meer.
Zoals dat zij weinig zelf hun huishouden en boodschappen kunnen doen, of op een normale fiets kunnen fietsen, alle dames moesten er niet eens aan denken en stonden verbaasd dat ik dat wel gerust kan doen, wel met beetje vermoeidheid daarna, maar niet dat ik dan echt daarna voor knock-out op de bank ligt. Of er niet aan moet denken om daarna effe te chille ergens.
Ze hebben echt iemand nodig om mee boodschappen te doen, de thuiszorg hulp vragen voor huishoudelijk hulp. Het niet kunnen fietsen op een gewone fiets of lange afstanden lopen. En dat heb ik ook wel nodig maar niet zo zeer als hun!! Sommige dames kwamen met hun man of ouder, omdat ze niet zelf zulke lange afstanden kunnen reizen.
Ik was in mn uppie naar Bilthoven gereden en ben na de meeting naar Regina geweest in Amstelveen en kon die avond nog heerlijk met haar en Pollie stappù in Damsko
Onderweg van Bilthoven naar Amstelveen ging ik voor mezelf de meeting evalueren.
Ik kon wel huilen (dat heb ik gedaan) van dankbaarheid en God alle eer geven!! Dit was echt wel een bevestiging voor mij dat God mij hier door heen helpt.
Moet je nagaan, Didi huilend en alleen achter de stuur in de auto en toch veilig aangekomen in de drukke Amsterdam en omstreke. Ik zou allang brokke kunnen maken, met glazige ogen, gewrijf in mn ogen. Emotioneel achter het stuur is afgeraden hihi
Voor mij dus op dat moment niet, vol tranen reed ik als een pittige dame naar en door Amstelveen op de Ring...

Ik ben echt dankbaar dat mijn familie - vrienden - kennissen a.k.a. mijn omgeving, gierig zijn en echt willen weten wat PAH precies is. Dat ze positief blijven als ik ze vertel dat deze ziekte ongenezelijk is... Dat ze begrip hebben en helpen als ik iets niet kan doen, dat ze op me letten dat ik aan mezelf denkt... Voor mij soms irritant (dat wil niet zeggen dat je niet meer naar me om moeten kijken) maar voor de anderen die ernaar verlangen, dat familie, vrienden zo bezorgd zijn, kan het een impact hebben hoe je je gaat voelen als je deze ziekte-aandoening hebt.
Je hebt als PAH-patient veel begrip, aandacht en een luisterend oor nodig als je er zelf niet uitkomt, om dan naar een psycholoog of maatschappelijk werker te moeten gaan om jezelf te kunnen uiten, kan dan een negatief gedachten door je heen gaan. Daarom is erg belangrijk dat je naasten je helpen en willen luisteren wanneer jij het nodig hebt. Dat je niet alleen op afspraak je ei kwijt kan geven... Dit is wat ik nu denk na deze meeting... Hier kwam het eigenlijk op neer allemaal. Begrip Liefde Gemeenschap Medeleven
Tuurlijk zijn er meer ziektes waarbij dit ook een belangrijk iets is, maar vooral omdat P(A)H nog zo pril is hier in Nederland, is het goed te weten dat wanneer je iemand kent die P(A)H heeft, dit niet zomaar een longaandoening is, maar iets heel aparts en onbekends behoefte heeft aan dingen-zaken-vragen!!

In een klein 4-5uur, maar toch best lang, hebben we heel wat besproken, dit houd me ook nog steeds bezig, tot nu toe nog, 2 weken later... Ik denk meer omdat het alle dames ook emotioneel raakte, mij ook, maar ik kon op dat moment alleen diep in me emotioneel worden en niet echt letterlijk emotioneel worden, Waarom weet ik niet, het is niet dat ik me bewust inhield...
Ik wilde best me huilen maar het lukte me gewooon niet, op dat moment!!
Vooral 1 onderwerp waar we het over hadden, brak mn hart, maar ik wist het.
Het is gewoon moeilijk om het te accepteren omdat je het wel gewoon kan, maar het is af te raden...
Het belangrijkste van dit is, dat God mij hierin rust zal geven!! Zodat ik met mijn verlangens om kan gaan en het kan neerleggen bij Zijn troon!!

Dit is laatste is wel iets persoonlijks, ik bedenk ineens of ik dit laatste te deleten, maar andere kant laat ik het staan. Want dit zijn mijn gedachtens en hoe ik me nu voel.
Dat mag jij-u weten, want ik zeg wel altijd het gaat goed, aan de buitenkant ziet alles goed en wel uit, maar mijn hart bonst en leeft als een gek hihi

7 dec 2006

Kerst & Nieuwjaars ACTIE

Hier ben ik dan weer met een actie

Bestel vóór 13 dec.

Risolles' - Loempia - Dalar gulung
10 stuks € 10,--

Pangsit € 7,50
((gehakt of krab ))50 stuks

Pangsit Combi € 8,50
25 gehakt/25 krab

Pangsit Speciaal: € 10,--
20 gehakt / 20 krab / 20 gamba


Bestellen na 13 dec.
€ 1,35 per Risolles - Loempia - Dalar Gulung
€ 4,50 per 25st. Pangsit's

Denk er aan dat je ruimte in je vriezer hebt, want je mag ze vers bij me ophalen of ik lever ze vers bij je af

Alle dagen van December 2006 ben ik bereid de snacks te maken, maar van 23 t/m 27 dec. en op 30-31 dec. niet :P,je mag dezer dagen gerust bestellen.
Voor alle duidelijkheid, het is dus niet mogelijk om 23-24 dec. te leveren voor de 25-26 dec. tenzij er voorraad is.dit geldt idemdito voor de 30-31 dec. voor de oud-&nieuwjaarsDag, tenzij op voorraad.
Snap je 't een beetje wat ik bedoel??

Het beste is je bestelling door te geven door een belletje (of smsje)

naar 06-14.44.29.86 of mailen naar ddsahupala@home.nl

Nou hierbij iedereen alvast Gezegende en Fijne Feestdagen,
Geniet ervanen denk bovenal aan "The Reason of This Season!!"


Blezz and Greetzz
Didi Sahupala

Geef 't door aan diegene van wie je misschien weet die dit ook wel graag wilt (bestellen)

15 nov 2006

Aaliyah - I Refuse (live at Skyrock)

What a Beautiful voice.
What would She like to be, if she's still alive?!

11 nov 2006

Tickle Elmo X TMX Elmo


Sow glappieggg, This I want 4 X~mas

8 nov 2006

wat zou December 2006 moge brenge??

hmmm ja, ik verveel me effe, dus ga maar effe proberen weer eens een blogkie te maken!!
Waar zou ik eens beginnen.. uuuhhhmmmmzzzz
hmm 'k kijk in mn agenda en 't valt me op dat het alweer bijna december is, Sinterklaas, Kerst en Nieuwjaar.. Tjonge ik heb hier eigenlijk totaal geen zin in,
Waarom?? hmm eigenlijk genoeg redenen, maar in details, daar ga ik jullie niet mee belasten!! Gewoon effe in het kort wat er nu door me heen gaat.. nu ik beetje over nadenkt... Mn pa vroeg me gistern nog, 'heb je nog plannen voor kerst/nieuwjaar??' Nah eerlijk gezegd NIETSSS!! Ja er wordt dacht het weer een "Diner with Friends" maar ja daarover heb ik tot nu toen nix meer over gehoord... Dat is echt geselli en ik hoop dat we het erin houden..
Laten we een traditie er in houwe:P
Verliefd Verloofd of Getrouwd of Vrijgezellig
Deze moeten we er wel in houden leuteeee
Sinterklaas, jaa daar doe ik al jaren nix meer mee?! Nieuwjaar, hmm wat zou ik gaan doen hè?? Bij wie zal ik het dit jaar vieren?? Of ga ik besluiten gewoon lekker te gaan slapen haaha nee dat maar niet, Ik weet het nog niet, gwoon relax, toosten en zie wel wat de nacht brenge moge.. Ik heb in iedergeval geen zin om iets te regelen en dat is wel duidelijk denk het (nanana)
Ach ja en dan heb je kerst nog, gezellig effe 1ste X-mas naar de kerkedienstje en dan zie ik dan wel weer, uhm en dan nog 2e kerstdag, ach ja wat de dagen ook brenge mogen. Heb er eerlijk gezegd geen zin in om er over na te denken.
Ik laat het gewoon op z'n beloop en zie wel wat de December 2006 brenge moge..
Dat was het dan, ik heb geen zin meer, ik nu te veel over nadenken en daar heb ik geen zin in??

29 okt 2006

een Kwartje

Ja dat ben ik op 29 oktober 2006 geworden...
25jaar geleden kwam ik de wereld voor het eerst te zien, en negen maanden en 3 weken daarvoor had Hij mij gevormd in mijn moeder schoot ;-)
Wel een bijzondere leeftijd 25 , ik wou het eigenlijk niet vieren, maar mn zussen vonden dat ik dit niet voorbij moest laten gaan!!
Na de kerk dacht ik lekker gewoon relax naar huis, nix zeggen in de kerk dat ik jarig ben ;-P Toch werd ik bezegeld met 'Eeejj Gefeliciteerd Zilveren Single?!' 'Joehoe Gefeliciteerd met je Kwartjuuu!!'

Aangekomen bij mn zus Nally thuis, hingen er slingers, had mn pa toch stiekem gekookt en had 1 van mn zussen 2 overheerlijke taarten gemaakt!!
Toch nog gevierd, niet alleen met mn eigen familia maar ook wat lieve Priendinnetjes en Priendjes waren langs geweest!!

PerLaSSinGgG


Me is dit jaar een Kwartje, 25 en Een kwart eeuw jong, Een Happy Silvern Single

A&N, D,D&T, N,G&C, P, J&V, P, N&J, S, J, R&P, J, D
Bedankt voor deze dag!! Love you all!!

7 okt 2006

"A proclamation of S.M. Lockridge"

In Memory 11.9.1871 - 1.29.1913


That's my King!


An incredible message, describing our God and who He is.
Thought God can't be described with just words,
this is as close as you can get this side of Heaven.

6 okt 2006

Listen carefull and take your sounds some louderrrr,
then normaly


Are You Ready?



Jesus Christ is coming back to his church
The Bible saids in Matthew capture 24 verse 42

“Watch therefore, for you do not know what hour your Lord is coming”

I want to you know church that Jesus Christ can come this month
Or He might come next week or He can even come.............


FOR AS THE LIGHTING COMES
FROM THE EAST AND FLASHES TO
THE WEST, SO ALSO WILL THE
COMING OF THE SON OF MAN BE.
MaTThew 24:27

Vreemd, Merkwaardig en Raar

Vreemd, dat 100 euro zo veel lijkt als je naar de kerk gaat, maar zo weinig als je ermee gaat shoppen.
Vreemd, hoe lang het duurt God een uur te dienen, maar hoe snel 90 minuten voetbal omgaan.
Vreemd, hoe lang een paar uur in de kerk duurt, en hoe kort dat is,
als je naar een film kijkt.
Vreemd, dat we vaak niet weten wat we bidden moeten,
maar dat we onze vriend of vriendin altijd wel wat te vertellen hebben.
Vreemd, dat het zo spannend is als de voetbalwedstrijd in de verlengin gaat, en hoe we zuchtend op ons horloge kijken als de kerkdienst langer duurt dan anders.
Vreemd, hoe moeilijk het is om een hoofdstuk uit de Bijbel te lezen,
Maar hoe makkelijk het is om 100 bladzijden van een bestseller te verslinden.
Vreemd, hoe mensen bij een concert dolgraag op de voorste rij willen zitten, en zich in de kerk om een plaats op de achterste rij verdringen.
Vreemd, dat we 2 tot 3 weken nodig hebben om een kerkelijke aangelegenheid in ons drukke schema in te passen, maar een andere aangelegenheid op het laatste moment ingepland kan worden.
Vreemd, hoe moeilijk het is voor de mensen om het Goede Nieuws vertellen, maar hoe makkelijk het is om de laatste roddels te vertellen.
Vreemd dat zich de grappen over internet razendsnel verspreiden, maar als iemand begint nieuws te verzenden waarin God verheerlijkt wordt, denken
mensen wel twee keer na of ze het door zullen sturen.

Vreemd, of niet? Lach je? Denk je na?

Verspreidt het goede nieuws en geef God de eer, want Hij is goed!
Vreemd, hoeveel op jouw adreslijst deze mail niet ontvangen
omdat jij niet zeker bent of ze dit wel zullen waarderen?

Vreemd?
Treurig!

Stel je voor dat jou het volgende overkomt:
Op een morgen tijdens een kerkdienst zijn 2000 christenen bij elkaar.
Ze worden verrast door 2 mannen,die van hoofd tot voeten in het zwart gehuld zijn en machinegeweren dragen.
Een van de mannen roept: "Iedereen, die bereid is om een kogel voor Christus door zijn lichaam te krijgen: blijf staan waar je staat!"

Meteen vluchten het koor, de diakenen, en de meeste van de aanwezigen.
Van de 2000 blijven er ongeveer 20 staan.
De man, die gesproken had, trekt zijn zwarte kleding uit,
kijkt naar de prediker en zegt: "Ok pastoor, ik heb alle huichelaars ontmaskerd!Nu kunt u met uw dienst beginnen. Ik wens u een mooie dag!"
De beide mannen draaien zich om en vertrekken.

Merkwaardig, hoe makkelijk mensen God verloochenen, en zich verwonderd afvragen waarom de wereld naar de knoppen gaat.
Merkwaardig, dat wij geloven wat er in de krant staat, maar twijfelen aan wat er in de Bijbel staat.
Merkwaardig, dat iedereen in de hemel wil komen en dan toch aanneemt, dat men niet hoeft te geloven, te denken, te zeggen en te doen wat er in de Bijbel staat.

Is dat soms te beangstigend?

Merkwaardig, hoe iemand zeggen kan:
"Ik geloof in God.", maar desondanks de duivel volgt. (die zelf trouwens ook in God 'gelooft')
Merkwaardig dat de grappen via mail zich als een lopend vuur verspreiden,maar als men begint over God, krabt men zich wel
eventjes op het hoofd eer men het doorstuurt.
Merkwaardig, hoe het obscene, vulgaire, gewelddadige, en occulte vrij de cyberspace passeren kan, maar een openlijke discussie over Jezus in de scholen en werkplaatsen onderdrukt wordt.

Merkwaardig, nietwaar?

Merkwaardig, dat je tijdens de kerkdienst in vuur en vlam kan staan voor God, maar de rest van de week een onzichtbare christen bent.
Raar, dat ik me meer bezorgd maak over wat de mensen over mij denken,
dan wat God van mij denkt.
Natuurlijk kan je deze mail zo wegklikken, alsof deze je niet geraakt heeft.

Raar...... toch?

Merkwaardig, dat ,als je deze mail verzendt, je deze niet aan veel van je
adressenlijst zult sturen, omdat je weet wat ze geloven of wat ze van jou vinden.

Stuur deze mail door, als je het volgende echt meent.
Ja, ik houd van God.Hij is mijn leven en mijn Redder.
Hij zorgt er elke dag voor, dat ik functioneer.
Zonder Hem was ik niets.
Zonder Hem ben ik niets, maar met Hem kan ik alle dingen doen,
door Hem diemij sterk maakt: Christus. (Filippenzen 4:13)

Ik ben tegen alles ... bestand ... door Hem, Die mij kracht geeft !!!

Kopieer deze hele tekst en stuur het door naar je vrienden, familie, kennissen, wie je dit ook maar eens wilt laten lezen ;P

24 sep 2006

Ik zat laatst met een boek in mijn hand, ik had er geen één woord in gelezen en was beetje aan het dromen en aan diverse dingen (over)denken..
'Toevallig' lag er een kladblok en pen op de tafel naast mij, wat er eigenlijk nooit lag. Ik pakte het op en begon wat te schrijven.. Soms als het echt nodig is en als ik het echt meen, vind ik het heerlijk om een gedicht te schrijven, dit is dan ook niet echt een hobby van mij, maar zoals ik al zei,
"Wanneer het nodig is & Wanneer ik het meen, Dan Gaat Er Van Allerlei Woorden Door My Heen"

Dierbaar is echte VriendSchap
Het gebeurt de laatste tijd weleens, dat ik mezelf even verlies,
Dan is het simpelweg beter dat ik mijn isolement verkies
Boven alle dingen en de mensen om me heen
Mijn vrienden accepteren en begrijpen dat meteen

We zitten met zijn allen dan niet altijd op één lijn…
Onvoorwaardelijk zal onze vriendschap zijn

“Dat ik even niet wilt praten, hebben ze heus wel in de gaten”
“Toch leggen ze dan even een arm om je heen”

Zonder een woord begrijpen zij
'Dat het even niet zo lekker gaat'
Dan is het zo belangrijk dat er een vriend(in) achter je staat

Soms zie ik alleen de donder en de regen
Terwijl de zon net nog volop scheen
Maar door hen kan ik er straks weer tegen
en slaan we elkaar wel vaak door heen

Na de regen schijnt altijd weer de zon
Dat klinkt nog steeds erg cliché
Maar waarheid is het nog steeds
Zelden mijn vrienden, maar ze zijn het nog steeds

20 sep 2006

standaard sterkte 2,5mg naar tijdelijke sterkte 5mg

ahaha Maandag ontdekte ik ineens dat mijn flesjes op waren en dat ik nopes thuis meer 1 had, Gisteren (dinsdag) dus effe (3uur) heen en weer getjeest naar Nijmegen, want ze kunnen nog steeds niet afgehaald worden bij je eigen apotheek :? Helaas wisten ze op de afdeling niet of er nou al nieuwe flesjes besteld zijn, maar gelukkig was er nog wel een reserve flesje van mij aanwezig.
Deze heeft dan wel een 2x zoveel meer dosering dan wat ik nu krijg.
De sterkte die ik nu hebt is 2,5mg, waarmee ik op pompstand 0,020ml sta.
Nu heb ik een flesje meegekregen met sterkte van 5mg. Ja dat is 2x zoveel dan wat ik nu hebt!!
Dus om op hetzelfde te blijven, moet ik de pompstand halveren tot 0,010ml... Dit wil dus ook zeggen dat ik minder per tik krijg, maar wel even veel.. Of het nou gevolgen heeft, moet ik dus nog achter komen. Ik hoop natuurlijk van niet, tenminste dat kon de verpleegkundige mij dus niet vertellen, (zoals vaak)...
Gelukkig had ik een keer naar de VUmc Amsterdam gebeld, en had ik dit toen gevraagd, stel..... Deze zei dat het niet zoveel uitmaakte, het hoeft niet maar het kan want elk lichaam reageert anders, Errug irritant, maar zoals ik zelf ook denk van niet.
Maar bid in iedergeval, dat het net zo goed gaat als hoe het nu gaat.

Heerlijk voel ik me nu ook in mn fel, ik ben erg veel afgevallen, maar ik heb het bij neer gelegd dat dit gewoon mijn normaal is, want voordat ik 'ziek' was, was ik ook niet gezet, dik or else... Ik kan vreten, uhm eten, bikken wat ik wil, maar kom geen kilo's aan.. Eigenlijk wel lekker zo, ik wil nog wel wat meer vet over mij, benen, armen, nee niet mijn buik en nek en gezicht hihi, maar ja ongezond gaan eten is ook geen optie!! Gewoon eten wanneer ik wil eten, met mate, als het maar gezond blijft hihihi

17 sep 2006

A bite Healing or not???

afgelopen dinsdag ging ik Nanc helpen met klussen in haar new home... in de middag hard geklust en voelde dat mn buik wat nat was onder mijn pleister, nah ja misschien zweet die niet weg kan toh?? gheghe.. effe maar ander pleister op doen... na diner weer effe verder de laatste likjes onderverf gedaan. En opnieuw voelde ik het weer 'nat' onder de pleister. Zonder er verder bij na te denken heb ik het laten zitten. Thuis aan gekomen zo tegen half 11 mn pleister eraf gehaald en wat bleek nu?? Dat kleine buisje wat in mn buik zit was eruit en lag dus gewoon op mn buik ipv. in mijn buik... Hmm denk ik na 3 tot 5 uur nix toegediend te krijgen zou ik last kunnen krijgen van ademnood, maar ja vraag mij niet hoe lang dat nu is geleden dat ik het merkte-voelde dat het nat was...
hahaha ik kon er wel om lachen en vertelde het mijn vader... Die vond het maar eng en ik moest opschieten met opnieuw inprikken... hahah zeg ik... Misschien heb ik het wel niet echt nodig, want als het langer dan 5 uur is dat ik niks hebt gekregen lag ik al misschien al op de grond of moest ik met spoed naar ziekenhuis.... Nou dat was geen leuk grap, vond mn pa... Dus heb ik het maar snel weer een nieuwe lijn in geprikt. :p

Gek hè, ik durf eigenlijk bijna niet te geloven, zou het zo zijn?? Zou ik al een stukje genezen zijn??
Want ik heb gemerkt dat ik woensdag en donderdag erg ziek was, overgeven, hevige hoofdpijn, pijn in mijn kaken, als ik al rechtop zit, moet ik al kokhalsen en komt er druk in mijn hoofd, net als toen ik pas was begonnen. Omdat mn lichaam er ineens aan moet wennen... Ik kan het niet geloven en durf het niet vol uit te spreken... Tuurlijk vertrouw ik erop dat God me best wilt genezen...
Maar ik zou niet weten hoe ik het moet ontdekken wanneer ik echt bijna nix of helemaal nix meer nodig hebt om lucht en flexibiliteit in mijn longen (hart) te krijgen...

Hoe dan hè??

12 sep 2006

Na alweer een jaar thuis te zitten, ben ik het nu wel beetje errug zat.
Gelukkig doe ik standaard 1x in de 2weken op mijn nichtje Cheyenne passen, wat mij erg goed bevalt en ook super leuk vind, omdat ik het ook nog eens niet zomaar effe doen!! (...) en af en toe op mn nichtje Vera, nu zij naar school gaat zal dit vast wel minder worden ;-)
Nu ik me dus stukken beter voel, wil ik best wel weer proberen om aan het werk te gaan... Eigenlijk meer om weer uit te proberen of ik dit uberhaupt wel trekt.
Afgelopen maand heb ik 3 sollicitatie's opgestuurd, vanwaar ik wist dat ze personeel zochten, 1 van 1 dag per week, 1 van 2 dagen p.wk en 1 van 20uur, deze 'winkels' zijn niet waarvoor ik heb geleerd, maar ja je moet toch ergens beginnen hè?! Hopelijk krijg ik antwoord terug van deze winkels...dus bid met me mee, dat ik in mijn dagelijkse leventje wat variatie in zal krijgen...

Tuurlijk is mijn week ~ elke week wel gevarieerd, maar ik vul het toch liever in met 'werk' dan wat anders... Misschien dat ik dan wat meer kan gaan blog'n over van alles en nog wat... Want nu valt er eerlijk gezegd weinig te vertellen hihi

26 aug 2006

ONTERECHT... bid voor gerechtigheid

Deventers Molukse Bejaarde Man Zwaar Mishandeld
F. Sapulette - august 26, 2006 (16:14:25)
Verhaal Deventer TV-KRANT: Op donderdagmiddag rond 18.15 uur is er op de Rudolf van Diepholtstraat onenigheid ontstaan tussen twee groepen personen. Een woordenwisseling tussen een 10-jarige jongen uit Deventer en een 78-jarige man uit Deventer zou de aanleiding zijn geweest van de onenigheid. Meerdere personen gingen zich vervolgens met deze woordenwisseling bemoeien en uiteindelijk vielen er klappen over en weer tussen beiden groepen. Hierbij heeft de 78-jarige man een kleine wond op zijn hoofd opgelopen.


http://www.dlm-files.nl/cgi-bin/dlmforum.cgi?ac=readmsg&forum=3&msgid=1887


HET ECHTE VERHAAL:
Donderdag 24 augustus 2006 j.l. is a/d Rudolf van Diepholtstraat(buiten molukse wijk)in Deventer een bejaarde longkankerpatiënt mishandeld. Het gaat hier om de 78 jarige I.Putirulan.
Het incident begon toen er een groep jongeren op het hekwerk van deze oude man gingen zitten. Toen de man de jongens probeerde weg te sturen en hen erop wees dat hij geen kracht meer zou hebben om het hek te kunnen repareren, kreeg hij een grote mond van een van de jongens. De man zag dat de ouders een eindje verder stonden en wendde zich tot de ouders om hen te vertellen over de kinderen. Op het moment dat hij zijn verhaal deed, werd hij bedreigd door een van de ouders, n.l. dhr. Appeloo. Toen de 78 jarige zieke man hierop wou reageren, werd er vanuit een andere hoek meerdere malen op het hoofd van de bejaarde man geslagen met een kruk door een 16 jarige jongen. De bejaarde man probeerde zichzelf hierbij te verdedigen toen dhr. Appeloo ook op de man begon in te slaan met zijn vuist. Hierbij viel de bejaarde man en werd er nog enige malen op hem getrapt. De gewonde bejaarde man werd opgepakt door twee andere buren die dit zagen gebeuren en brachten de man naar huis. Inmiddels was er gebeld naar de politie. Toen de bejaarde man thuis was belde hij zijn zoon, die zonder twijfel meteen richting het huis van zijn vader ging. Bij aankomst van de zoon was de politie ook al geariveerd. Tussentijds was de bejaarde man weer teruggekeerd. De zoon vroeg aan zijn vader wie hem geslagen had en viel hierbij degene aan die zijn vader had aangewezen. De politie, die zich alleen op de zoon concentreerde, probeerde deze tegen te houden en spoot, zonder enige twijfel, meteen met pepperspray in zijn gezicht. Tijdens het bezighouden van de politie met de zoon, werd er weer op de bejaarde man ingeslagen, waarop de politie niet reageerde. Dit onder de mom van "wij hebben niets gezien", terwijl andere agenten toekeken. De zoon wilde vader van de plek weghebben en bracht samen met eerder genoemde buren de bejaarde man naar huis. In de ogen van de zoon had de politie partijdig gehandeld en pleegde hierdoor enkele telefoontjes. Ondertussen kreeg de bebloede bejaarde man last van zijn longen en kon geen adem meer halen. Uit paniek rende de zoon naar de politie om hen een ambulance te laten halen. De politie nam dit niet serieus en reageerde nonchalant. De zoon en buurman probeerden vader te helpen. Omdat het te lang duurde keerde de zoon zich wederom, maar intussen nog opgefokter, tot de agenten om een ambulance op te roepen, waarna de desbetreffende agenten pas een ambulance opriepen. Op een gegeven moment kwam de bejaarde man weer bij en liet zich even behandelen door de zoon en buurman. De politie kwam op een gegeven moment binnen en wou van de zoon weten wat er was gebeurd. De zoon reageerde dat de politie dondersgoed wist dat hij later op de plek was dan de politie en gaf aan dat de politie teveel heeft toegelaten. De zoon vroeg waarom de politie met hem bezig ging, terwijl zijn vader op dat moment weer geslagen werd. De politie antwoorde nonchalant "wij hebben niets gezien". Toen de zoon vroeg waarom juist hij werd bespoten met pepperspray antwoorde de agent:"je vader had een worsteling met die man en konden op dat moment niet op die man spuiten, het kan n.l. gevaarlijk zijn voor je vader.Wij mogen alleen spuiten tussen een bepaalde leeftijdsgrens".(en zij hadden niets gezien?) De agent die de zoon met pepperspray had bespoten, zei tegen de zoon dat hij hem wel begreep en probeerde de zoon te sussen. Desbetreffende agent zei zelfs:"als het mijn vader was zou ik ook zo reageren,dan zou ik zelfs mijn wapen gebruiken. Wacht nou tot wij weg zijn." Na lang wachten arriveerde de ambulance en brachten de gewonde bejaarde man meteen naar het ziekenhuis. De bejaarde zieke man werd behandeld aan enkele zware kneuzingen aan het lichaam, gescheurde wenkbrouw en enkele hechtingen in het voorhoofd. Intussen waren de andere zonen ook aangekomen in Deventer en wilden meteen de confrontatie aangaan. Echter de "heldhaftige" daders, Appeloo en buren, hadden zich in huis verschanst en belden versterking van hun zijde. De politie, die nog steeds tussenbeide stond, eiste een belofte van de zoons dat er niets zou gebeuren. De zoons reageerden hier niet op. Toen de politie was vertrokken, arriveerde de versterking van Appeloo en lieten duidelijk een gedeelte van een pistool zien, dit waarschijnlijk met de bedoeling dat de zonen moesten oppassen. Op het moment dat zij bij Appeloo naar binnengingen, vroegen de zonen elkaar of zij dat goed gezien hadden en gingen meteen richting het huis van Appeloo om de confrontatie aan te gaan. Na meerdere keren aanbellen werd er niet opengedaan, zelfs niet toen er een ruit sneuvelde. Appeloo belde de politie, die er binnen enkele secondes was. Appeloo en buren,wonende op nummer 10 en 12, zijn door de politie geëvacueerd. Er zijn geen aanhoudingen verricht, sterker nog, Appeloo en buren hebben het slachtofferrol toebedeeld gekregen, terwijl het echte slachtoffer gewond op een ziekenbed ligt. Wijkagent H. ten Hage probeert te bemiddelen tussen beide partijen en heeft aangegeven dat de bewoners van nummer 10 en 12 spijt hebben van hun daden en graag weer huiswaards willen keren... ze willen graag hun excuses aanbieden aan de bejaarde man, maar de zoons vinden dat ze er dan veel te makkelijk van afkomen...."ze geven hun daden aan, maar worden niet aangehouden en slachtoffer kan maandag pas aangifte doen?!?" De bejaarde man is als oorzaak afgeschilderd op de Deventer tv-krant en dat een 8 jarige en 10 jarige jongen een conflict hadden met deze man. Tevens staat er dat de man een kleine hoofdwond heeft opgelopen en dat er op dat moment twee groepen tegenover elkaar stonden, terwijl de man er alleen voorstond. Er zijn genoeg ooggetuigen die willen getuigen, maar politie vindt dat zij zich er niet mee mogen bemoeien, omdat het een burenruzie is.(Bij een burenruzie heb je niet zoveel politie.) Juist omdat justitie partijdig handelt en heeft gehandeld, zal dit geval een nog langere staart krijgen dan het al zou krijgen. De trots van deze familie is n.l. gekrenkt en vertrouwen in eerlijkheid is geschonden. "Deze pijn is ongeneeslijk": aldus een zoon.

22 aug 2006

Ziekenhuis Controle na Pakansie

na mn vakantie moest ik wel effe voor een Xtra controle naar het ziekenhuis in Nijmegen. Eigenlijk was het gepland op 2 aug. 2006, maar het was bij de verkeerde longarts geplaats :-/ Gelukkig had ik op 15aug. ook gepland en stond die er nog :-)
Hier moest ik dan effe de normale handelingen doen.
6min. looptest en Longfunctie´s.
de looptest was duidelijk te zien dat het verbeterd was, en dat had ik eigenlijk ook wel gemerkt tijdens mn vakantie...
vorige keer 6juni, had ik 429meters gelopen in 6min. en dit keer was het 496meter.. Dat is voor mij doen erg veel en goed...
De longfunctie´s waren in waardes wat dingen gedaald, maar meerensdeel gestegen... Dit betekend dat het lichamelijk redelijk goed gaat en dat de medicatie Remodulin goed aanslaat.
Ook heb ik vergeleken met andere mensen weinig last van de bijwerkingen.
Wat wel erg vervelend is, dat mn oogvermogen verslechterd is. Eerder kon ik ook wel zonder lensen of bril rondlopen, maar nu zie ik steeds minder... wat wazigggg en te lang krijg ik hoofdpijn... Op de PAH/forum lees ik dit dat het een bekende bijwerking is, wat erg nadelig is...

Ja en verder....uuuhhhhmmm oh ja, mijn gewicht zit nog steeds onder de 50kg. Van mezelf heb ik geen echte aanleg om dik en zwaar te worden...

Dus de eerder gemeten kg. waar op gelet werd met de aanpassing van mn dosering, was niet correct...
Ik zit nu op 0,020ml en dat is eigenlijk wel genoeg in evenwicht met mijn gewicht... Voorlopig blijf ik dus nog wel op deze dosering, tenzij ik weer echt 50+kg ga wegen dan zal ik vanzelf wel merken dat ik meer lucht nodig zult moeten hebben... Maar de kans is vrij klein... onder de 50 is gewoon mijn gewicht...

Ik voel me nu ook echt wel beter dan voorheen...
Ik kan weer doen met waar ik mee bezig was...
ik :
- fiets (en rollerskate af en toe weer eens)
- shop till I drop
- heb meer energie en uithoudings vermogen...

om te gaan dansen (en te springen hihihi)
- zing

en ik kan zeggen, dit alles dankzij God, die mij kracht geeft en leert hoe ermee te leven... Het positieve uit te halen uit de negatieve.
Vol te houden en te doen wat ik kan doen!!

21 aug 2006

Our Generation Is Growing

Ik ben echt super blij, een 2 maand geleden moest ik weer eens op mn nichtje Vera passen... Trots vertelde ze dat er een baby in mama's buik groeit en dat het haar broertje of zusje wordt... en mocht ze van mn zus Patricia de echo laten zien!! Na ander half maand moest er weer een echo gemaakt worden.
En nu mag iedereen het wel weten.

Vera krijgt een broertje of zusje

en dat niet alleen!!!
Vorige week, kon mn zus Natas niet wachten totdat ik en mn vader effe bij haar op de koffie komen... ipv. donderdag, gingen we de dinsdag effe langs...
Daar nog een nieuwsss.....
Natas haalt Cheyenne op... Komt beneden en zegt ´trots´

Cheyenne krijgt een broertje of zusje !!!!

waaaaaaaaaaattttttttt....

Dit is toch wel echt onderverwachts en zeer zeker GEWELDIG nieuws allemaal...


Our Generation is Growing!! Jihaaaa

Als ik me er zo bij na denkt, gaan er heel wat gedachtens door mij heen...
ondermeer ::: nog meer kids om op te passen ::: nog meer een trots dat ik weer 2x achter elkaar tante mag worden :::
En nu hoop ik toch echt dat het 2 boys worden, ze zijn al in beide in de 4e maand, dus het is niet meer voor het kiezen, het geslacht is al bepaald...


We´ll see what God will give us this time



19 jul 2006

SummerSale

Zomer-Aanbieding
@ toko DeeDee

Risolles ~ Loempia's ~ Dalar Gulung
>> € 1,25 per stuk

Pangsit 25st. [keuze uit diverse vullingen]
Gehakt >> €4,-
Gamba's >> €5,-
Krab >> €6,-

Roti-kukus >> €3,50

bel-sms-me-maar,
heb je mn nr. niet, mail dan naar
ddsahupala@home.nl
bij spoed, 1week of min. 3 dagen van te voren

8 jun 2006

Toko DeeDee

haha, Ja, zo werd ik wel effe genoemd...
Het was me een eer om dmv. het verkopen van
Risolles, RotiKukus, Pangsit (keuze in 3 verschillende vullingen),
DalarGulung (groene pannekoek met cocosvulling)
..en..de opbrengst te geven aan Deborah & Daniël en hun kleine Techiya.
Ze wisten wel dat ik dit deed, maar hadden het denk het niet echt verwacht dat de opbrengst echt (nog wèl) in hun pocket terecht zou komen.

Iedereen die een bijdrage heeft geleverd,
B.e.d.a.n.k.t.
namens


Daniël & Deborah en de kleine Techiya

Nu de opbrengst is overhandigd, betekend dit nog niet dat ik er mee stopt!!

Heb je een feestje en party'tje, visite of zomaar voor in je eigen vriezer...

Bel me gerust, ik wil het altijd wel voor je maken!!

6 jun 2006

Vandaag weer effe voor controle naar Nijmegen, gewoon een gesprek met mijn 2 artsen (longarts/reumatologe) en daarvoor een 6min. looptest... De looptest ging goed ik was invergelijking met jan.'06 4meter verder gelopen hihi...
Ja en verder, voorlopig blijf ik nog op 0,020ml Remodulin...

Nu eerst maar op vakantie, en dan na mn vakantie zal ik weer een nanogram omhoog moeten. Wel heerlijk dat dit zo geregeld kan zijn, want met 20 voel ik me al best goed!! Dus zekerrrr relax en geen zorgen dat ik in de vakantie me lam ga voelen ofzoww...
oeoeoeoehhh ik heb er zin in, in mijn vakantie hè...

26 mei 2006

Woehoei over 4 weekjes ga ik 2 weekjes met mn priendjes en priendinnetjes naar Italy!!
Het valt niet mee als het boeken tegen werkt, maar I'll keep on going...
Na een heftig jaar ben ik wel aan Pakantie toe!! Met wat beperkingen in vergelijking met vorig jaar toen ik in France zat. 'k Moest eerst wachten op toestemming van de longarts(en) maar ik heb toestemming JIPPIE-JEEh..
We gaan met een hele bubs, S&E, D, P&R, Y, JB, D., J&M (en Me)
Joehoe ik heb er zin in... maar ja dan
moet ik ff ook mn schattige nichtjes Techiya, Cheyenne en Vera missen...
uuuhm ja of ik verder nog andere nieuws hebt...
- 6juni weer nr Nijmegen voor controle!!
- om de 2 weken gaat mn dosering 1 nanogram omhoog (0,001ml) ...omhoog om zo toch het streefdosering, 0,022ml, te bereiken, dus nog 3x2weken is over 6 weken zit ik op de juiste dosering
- nee, nog 1x ophogen nr 0,020ml en dan pas na de vakantie de laatste 2x ophogen, dus ik denk pas half aug. zit ik op de streefdosering!!
NOU DAT WAS HET DENK HET WEL

AT LAST...WIL IK DIT NOG ZEGGEN...
ik wil tegen al mijn zussen&zwagers, mijn priendjes&priendinnetjes, en alle anderen, die begrip tonen - ondersteuning bieden en alle intresse hebben, in wat ik doormaak in de moeilijke dagen die ik heb meegemaakt. Waar ik mijn 'ei' kwijt kan
zeggen: DANK JULLIE WEL en IK HOU VAN JULLIE
Als ik jullie niet had, dan was ik niet hoe ik nu ben (zeg ik het zo goed??)
positief, doorzettend, uithoudend, volhoudend, ach ik weet het niet... Maar dankzij jullie ben ik wie ik ben!!

1 mei 2006

met TROTS introduceer IK a.k.a. tante DeeDee


**Techiya**Magdalena**Olga **

Dochtertje van Deborah & Daniël Pattipeilohij-Sahupala
Geboren op 1 mei 2006 om 7.02uur en ze weegt ong. 6pond




Trots ben ik op deze nieuwe bijzondere wereldburger...
Haar naam Techiya is van Hebreeuws afkomst
en
het betekent 'Leven' en ook 'Opwekking'


I have NO WORDS... She is so BEAUTIFUL...She is so CUTE
I'm in LOVE AGAIN, but this time of this litte sweet girl "Techiya"

"Cheyenne" you'll always be my little Indiany
I also still and I always do Love you 2

29 apr 2006

Jongù TjongùJongù, het gaat me in de benen en voeten zitten... uuhm ja, wat dan, wat dan?? vraag je je af??
Ja, het is de pijn die ik krijg als ik lang loopt, zere voeten en vermoeide benen, kan dan zo-wat nie meer lopen, Ik loop wel door, maar met moeite ;( en het liefst plof ik meteen op de grond als er geen bankje oid. in de buurt te vinden is...
Ppfff 1ste.X was het djalan2 di ZeeuwseKust, 2de.X Pasar Malam, adoe*zeh, 3de.X "scheepsrecht", djalan2 di Enschede, 4de.X 2Day, QueensDajah.
Men what tha hek, Hoe dan nu?! Ik zal en wil nr Italië. Na zo'n doorslepend jaar, ben ik er wel aan toe!! En natuurlijk is het helemaal fijn, met een stel vrienden... Heerlijk is zie er egt naaruit!!

Uhhmm ja, ik denk dat ik maar eens vaker ga wandelen - fietsen ofzo.
tot nu toe - af en toe - Heerlijk weer, meby tha pain will a little bit go away

19 apr 2006

O,OO1ml higherrr ;-(

Zoals afgesproken om de 2 weken op de dinsdag, telefonisch spreekuurtje met
mijn longarts van st.Radboudziekenhuis..
Helaas maar toch, ze blijft volhouden om door te gaan met ophogen naar de streefdosering (0,022ml) !! Maar ik blijf natuurlijk ook volhouden, dat mijn lichaam niet hetzelfde is al een Belanda-Body!!
Ook heb ik weer eens na 4,5wk mijn infuus vervangen, eerlijk gezegd helemaal vergeten om het bij te houden (voor de hygiëne toh).. Maar ja ik voelde me zo goed en had totaal geen last van waar mijn infuus zat... Gelukkig, blijkbaar, want waar het plakt rondom de slangetje dat in mijn lichaam zit, ging mn huid al zacht en los zitten... Dus het was dan ook wel egt tijd en nodig om het te vervangen!! Next time ff opletten en toch wel ff om de 3,5wk vervangen... Maar ja dan heb ik altijd weer die tijdelijke pijn, van het prikken.. Gelukkig valt de ophoging dit X mee, eerste dag wel ff warm, hoofdpijn en misselijk maar dat was de volgende dag weer over.. ThnxGod
Verder gaat het goed met me, voor diegene die het vragen... Maar nu is het echt zo, elke keer zei ik weleens 'ja hooooor, het gaat wèl goed, naar omstandigheden, weinig last v.d. bijwerkingen' (maar dat is ook zo, vergeleken met andere die dit hebben) maar echt de laatste paar weken voelde ik me echt waar echt goed, jammer genoeg nog wel af en toe buiten adem, hoesterig en altijd nog verkouden, loopneusss, maar niet dat het ernstig is... Ik heb gewoon die beperking&(andere) bijwerkingen!! Het ging-gaat goed, omdat ik gewoon ook weer effe zelf de auto kan pakken en alleen boodschapjes doen of effe rond slenteren door de stad... Gewoon lekker eruit, want de hele dag thuis zitten, vind ik nog steeds nix... Nou ik hou het hier ff bij want ik moet alweer pleitossss...
Tot Noodlesss

4 apr 2006

klung-de-klungellll

Eindelijk voelde ik me beter toen mijn dosering op 0,017ml zat, vorige week woensdag moest ik het weer ophogen naar 0,019ml en ging ik me vermoeider, misselijk voelen, en alle andere bijwerkingen te krijgen... Vandaag voor controle naar Nijmegen bij de longarts (en reumatoloog)
Toch maar weer verlagen, zit dus nu weeeeer op 17...
Longarts vertelde dat ze toch naar de streefdosering willen werken,

dat is 0,023ml, maar ja, wat moet ik daarop zeggen... 17 voel ik me tenminste goed wordt tie hoger dan ga ik denk het alleen maar minder lekker in mijn lichaam zitten... Ik ben er eigenlijk niet mee eens dat ze toch naar 23 willen gaan.. Ik weet gewoon ff niet hoe ik het mijn longarts duidelijk moet maken, dat ik met hun besluit niet mee eens ben...
Elke keer als ik telefonisch gesprek hebt, probeer ik het te vermijden om het te laten ophogen. Maar elke keer is het antwoord, ja maar........ we moeten toch naar de streefdosering gaan... Maar IK WIL DAT NIET, Omdat ik zelf denk dat 17 gewoon goed en genoeg is, voor mij. Want het ging gewoon goed met me, geen last van hoesten bij temp.wisseling, geen last van 'snel buiten adem'-adem te kort, kon weer mijn fiets pakken en fietsen, alleen boodschapjes doen

hhmmm, ja ik kan en ben wel eigenwijs, maar als ik naar mijzelf, mijn eigen lichaamsfunctioneren luisterd, zal het misschien ook wel goed zijn als ik toch dit duidelijk te maken aan mijn arts(en)... voor mijn eigen bestwil, want met de vorige medicijn, luisterden ze ook niet echt wat ik aangaf als klachten, waaraan ik me irriteerde en gingen ze niet op in dat ik wilde stoppen etc. etc. Ze kunnen wel denken dat zij het beter weten dan de patiënt zelf, maar dat ik blijkbaar niet altijd waar, kijk maar wat er is gekomen, met mij... Ik ben eerlijk gezegd er alleen maar lichamelijk op achteruit gegaan. Sinds ik de medicatie bent gebruiken voor PAH... Ja toch is toch zo

27 mrt 2006

Echo(grafie)

Vandaag moest ik effe naar Nijmegen, voor Echo van mijn hart!! Ik ben er al aardig mee bekend hier in Almelo, en dit was de 1ste keer dat ik deze echo heb moeten doen in dit ziekenhuis... Dus diegene die de echo deed vroeg me wat ze in Almelo altijd zeiden... Want ik had een beetje een onregelmatig hartslag en de ritme was vrijwel errug snel... Dit is eigenlyk wel algemeen bekend bij mij...
Vorige week kreeg ik op een avond een gemene steek bij mn hart, maar dat ging na 10minuutjes wel wat weg en is ook niet terug gekomen, wel had ik de laatste dagen wat last van wrijvingen. Dat ik mijn hart voelde ruw en onrustig zit te wrijven Dit had ik dus wel even aangegeven aan de laborante... Ze kon het wel horen dat ik wat wrijvingen had, maar het was niet om bezorgd over te worden. en het zou wel weg gaan... Want ben nog wel wat snotterig, en ook weer wat hoesterig (bedankt usi Talie) dus kan zijn dat er wat in de weg zit rondom het hart... Volgende week heb ik een afspraak staan met mijn (nieuwe) longarts, dus van haar zou ik het dan vast wel horen wat het geweest had kunnen zijn...


Hierna ben ik effe wezen Chillù bij een vriendin van me.. ('t Was geshelli, Mirell&Shaëll) Dat vond ik wel effe fijn, want elk jaar als het SummerTime wordt, moet ik effe op ritme komen, alsof ik een jetlag heb ofzowww, dan kan ik wel een paar daagjes overdag de hele dag slapen... Maar dat doe ik maar niet, want dan ben ik de ritme helemaal kwijt... Maar het gaat goed... Strax weer Chillù bij een vriendin, (YvEs) dus de ritme ga ik snel weer terug krijgen hihihi...

25 mrt 2006

De lucht is blauw Het zonnetje schijnt
Baby Pa-Sa ... kom maar gauw ...

De lente is alweer begonnen, heerlijk is dat zeg... het begon al aardig goed, lekker zonnetje, lekker de wasjes weer buiten kunnen hangen... en dan krijg ik ook nog beetjes spannende spanning in mijn maag!! want....Nog 3 weekjes te gaan en dan gaat de volgende zus bevallen van een kleine... Spannend hoor...
Ik hoop elke maand eens langs te kunnen gaan hahaha...
Gewoon ff retourtje Assù toch??
Nu het erop aankomt dat de zon vaker te voorschijn gaat komen, is het gewoon heerlijk om op pad te gaan en lekker te wandelen... Goed voor mijn conditie gheghe... Goed voor Deb&Daan en voor de baby... Ik zie er echt naar uit...
Altijd wel bijzonder als er weer een baby komt, maar...
helemaal speciaal als het van je eigen zus is...




21 mrt 2006

SportGuard


...hij is niet echt klein van stuk...
[11,5cm x 6cm en 3cm dik]
't is moeilijk te verbergen als je er niet

al te opvallend mee wilt rondlopen...
Maar er zijn oplossingen ervoor...

Be a little bit Creatief in your mind ;)

Zwemmen met SportGuard






De sjaal - lint doe ik over de sportguard



deze op de afbeelding zijn wat te smal en te kort, dus zelf gebruik ik andere sjaal...








je buik met litteken-plekken waar je hebt geprikt, verberg het met een "trankini"

of geen heupbroekje, maar iets hoger aan je heup





trendy, leuk trankini'z


ff maar terug-geplaatst de foto-plaatjes

n 'k Heb deze foto-info effe (terug)geplaats,
want wat krijg je allemaal als je Remodulin krijg...

Als-je-bliept Marlous... de rest komt nog!!

15 mrt 2006

Remodulin












> infuuslijn + de pleister die bij de verpakking bijgesloten zijn

> pompje (+clip)

> prikpen

> spuit waarin je de Remodulin in doet

> pleister die waterdicht is, voor zwemmen

> douche zakje voor de pomp

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *



pomp & clip
die je aan je broek kan bevestigen





de achter kant
daar plaats je de spuit,
gevuld met Remodulin





de voorkant.
hieraan zie je de uitsteeksel
v.d. infuuslijn





------------------------------------------------------------------------------------------------




Verpakking: infuuslijn
+ 2 pleisters inbegrepen







infuus-lijn

pleisters:

- zonder gaatje, waterdicht, geschikt voor het zwemmen

- met gaatje, inbegrepen bij

verpakking

PrikPen

Hier doe je de 'naald' v.d. infuus aan

en dat 'schiet' je tegen je huid


In deze spuit vul je de Remodulin in,

en die plaats je in de pomp


Bandana, voor om de heupen, als riem bijvoorbeeld,

en in dat tasje kan je de pomp in doen!!

Voel me GOED, Voel me NIET GOED

Nou ik weet het niet, hoe dat komt?!
Meneer Snot is (bijna helemaal) weg, Mevrouw Hoes komt af en toe nog ff langs...
'Voel me wel okaj, maar ook weer niet toppie... '
Ben moe, maar wil overdag niet slapen, want dan ga ik laat naar bed, wat niet echt gezond voor mijn lichaam is.., ben absoluut geen snoeperd en chips eter etc...Eet me te pleurizz, om een beetje meer vet te creeëren en een paar kilootjes aan te komen...Maar ik wordt gek dat ik niet aankom...

tante.M. hellup!! Nou ben benieuwd, nog in begin stadium, maar ik geloof dat het goed komt!!

Voorlopig maar geen ophoging van mijn medicatie en daar ben ik wel blij om!! Helaas wel de laatste 2-3 weekjes wat last van pijn op de prikplekken, maar dat gaat gelukkig vaak snel over!! Om de anderhalve week ververs ik mn pleister, maar dit keer had ik per ongeluk bij het verversen de lijn erbij uitgehaald...Dus moest andere plek prikken, daar ging die na een week bloeden, die moest er dus ook uit, want dat ging echt ondragelijke pijn geven... Nou in 2 weken 3x een andere plek, 3 weken lang pijn pijn in mijn buik, vermoeiend is dat hoor... Kan dan niet op mijn zij slapen, de hele nacht op je rug blijven liggen is ook niet echt geweldig... Dus na een week heb ik nu 2 weken al last van rugpijn, stijve nek!! ;-(
Ja en voor de rest, zit ik voorlopig maar thuis, want met pijn op stap kost me te veel energie... Verveel me dus ook hè... anders ging ik wel 2-3xp.wk effe bij mijn little baby-niece Cheyenne langs, maar helaas was ik ook nog snotverkouden en dat kan ik mijn kleine indiaantje niet aandoen!! Voel me nu 75% goed, a.s. maandag gaat mijn zus weer aan het werk en dan komt Indiaantje bij mij, gaan we lekker wandelen, goed voor haar maar ook goed voor mij... We vermaken ons wel...
Nou genoeg geklets hierbij zeg ik

'punt'

8 mrt 2006

They R effe Back

... de snotterij+hoesterij bedoel ik, net als in december, heb ik wéééér een bronchites opgelopen, dacht dat het aan de ophoging van mijn medicatie lag, duzz niet...
Gisteren Thorax-longfoto gemaakt en gesprek gehad met één v.d. longarts, want mijn eigen longarts was op vakantie... Oh ja, mijn ((vorige)) longarts. drs. Hardardottir, is een IJslandster, en die is nu terug naar IJsland, dus heb sinds 3 weken een andere longarts gekregen, die drs.H. vervangd dus, dan weet je dat ook weer, ;-)
Het gaat nu alweer wat beter, afgelopen zon-/maandag was ik wat koortsig, dus dat was een beetje de reden dat wel effe foto's van mijn longen moest maken... Maandag was de huisarts effe langs geweest en heeft me 'n anti-biot gegeven vr 7dgn... Nou ik hoop snel van die bronchites af te zijn, en dan maar weer eens kijken hoe ik me ga voelen, lichamelijk

22 feb 2006

Een week echt nix........ doen

Ja, zo verloopt deze week voor mij een beetje, ik ben zowat nie buiten geweest, ach ja, zo af en toe effe naar mn autootje lopen iets eruit halen... Nix naar de stad, op visite gaan, hapjes maken, gewoon lekker lui thuis zitten, nutteloos achter de pc zitten, naar dingen surfen, alle Blogs beetje bekijken, kletsen met mijn neefje (MSN'n), want het is vakantie!! Eigenlijk best saai, zou het Cker niet lang uithouden, als dit de cirkel was... Nutteloos thuis zitten... Gelukkig is mijn agenda vol beschreven met wat ik ga doen... En heb ik elke dag wel tijd om mijn Hemelse Vader op te zoeken!! Alhoewel ik nog steeds moeilijk in slaap val, luister ik naar muziek of praat ik gezellig effe met mijn Heavenly-Pappie...
Ken mensen die thuis zitten en niks nuttigs bedenken om te doen... Nou weet ik echt hoe dat eens voel, Niet bewust gedaan, maar als ik nu zo denk, is dat een v.d redenen dat de moslims vasten, is om te voelen hoe een arme zich voelt zonder eten... Nou ben effe thuis nutteloos zitten doen, en weet echt wel hoe dat voel... Kl*te, ppfff... Nou logisch dat je depri ervan wordt... Hhahaha...
Maar goed morgen komt mijn troelaa'tje Esperanza, dus dat wordt weer gezellig, gaan we effe nog chill'n bij Cheyenne, mijn Indiaantje... En vrijdag bruiloft van Wesley en Mirella... en Shaëll natuurlijk, Heb er erg wel zin in...
Toch nog iets NUTTIGsssss

21 feb 2006

Ik zal er voor je zijn

Zo maar midden in de nacht
fluister jij Me even zacht
dat je zoveel voor Me voelt
Gevangen in het ogenblik
kijk jij Me vragen aan en Ik
weet precies wat je bedoeld
Dan voor even staat de hele wereld stil
en Ik zeg wat Ik al zolang zeggen wil

Ik zal er voor je zijn
wat jij was daar voor mij
Je heeft me hart gezien
bij jou voel ik me vrij
Al is de zee vast diep
het lot neem ik voor lief
alles waar ik op vertrouw en

waar ik straks op bouw
heb ik gezien in jou

Ik pak je handen vast en zeg
Ik ga echt nooit meer bij je weg
al weet ik niet wat er nog komt
maar voor het eerst

ben ik voor morgen niet meer bang
want de jaren (vanavond) duurt voor ons een leven lang

Ik zal er voor je zijn
want jij was daar voor mij
je hebt me hart gezien
bij jou voel ik me vrij
al is de zee vast diep
het lot neem ik voor lief
alles waar ik op vertrouw

en waar ik straks op bouw
heb ik gezien in jou

het is net alsof ik van afstand naar ons kijk
het is vertrouwd en zo onwennig tegelijk
ik heb zo lang gedroomd van dit moment
en dat je hier echt bij me bent
lijkt te mooi veel te mooi om waar te zijn

ik zal er voor je zijn
want jij was daar voor mij
je hebt me hart gezien
bij jou voel ik me vrij
al is de zee vast diep
het lot neem ik voor lief
alles waar ik op vertrouw

en waar ik straks op bouw
heb ik gezien in jou

Re-Pl@y 2 Jesus ;)

15 feb 2006

hallo zeg Waar blijven jullie nou??

Nou het is al een tijd geleden dat ik bekend hebt gemaakt dat ik snackie'zz/hapjes aan het maken bent... Ten eerste het is dat het een Sponsor-actie is... Voor diegene die het nog steeds niet goed hebben begrepen... Dus al die lui die in het begin meldde "oh ik ga snel een keer wat bestellen" nou waar blijven jullie nou!! Van de vele reactie's (meer dan 10) zijn er maar 3 trouwe sponsorss!! Het schiet zo echt niet op, ik ben nu maar effe naar een andere oplossing zoeken!! Okaj die heb ik al, maar moet er nog effe achteraan!! Want ik ben nog niet eens op de helft van het bedrag die ik aan D&D wilt overhandigen!!!
Dus alle mensen die reageerden en het wel zeggen maar niet doen... Diep teleurgesteld hoor in jullie!! hahahah... Ik heb van alles nu een voorraad, dus kom maar langs of pleeg je foontje of typ een mailtje, zo moeilijk is dat toch niet?!

1 feb 2006

Ja Las net het Blog van myn liefsten Deb&Daan, Heb precies zo'n week gehad...Na een actieve en drukke week, zaten we (pa&ik) za.dag te babbelen over een leuke week die we hadden... Maandag en dinsdag druk in de weer voor mn pa die alweer 57 is geworden Woensdag een relax dagje gehouden en bijkomen van de verjaardag!! Donderdag op mijn nichtje Vera gepast en heel Rijssen afgezocht naar een Schildpad, want vrijdag hadden we een vrijgezellendag gepland voor Mirell en moest nog iets persoonlijks kopen, iets waar je als je aan Mirell denkt, dan denk ik aan, nou ik dacht dus aan een schildpad, (Mirell U know what I mean gnagna, gekke meid ;-) Het was echt gezellig en we hebben stuk voor stuk genoten v.d. dag...
Een relaxe weekend houden, maar dan gebeurd er iets, iets wat net als Deb zegt wat ook wel een impact heeft op je dagelijks leven, en je diep raakt en zo ook op die van mij... hoe ga je ermee om en hoe reageer je erop?! Je vraagt God om wijsheid... Hoe kan dat nou?! Zomaar terwijl er bijna geen aanleiding van was.. Ergens weet je wel hoe het komt, maar als het zo ook weer onverwachts komt, weet je het gewoon effe niet meer...en dan krijg je nog eens iets onder je neus gedrukt, waar je echt versteld van staat, wat doe je ermee... Altijd zeg je maar 'leg het gewoon in Zijn handen' Dat is makkelijk gezegd dan gedaan.... Ik leg het wel in Zijn hand, maar de gevolgen weet je gewoon effe niet... Afstand ervan houden en zoveel mogelijk afleiding zoeken, om er niet aan te denken!!

Verhouding klopte niet?!

Dinsdag 31jan.'06 moest ik effe voor Xtra Controle naar 't Zknhs in Nymegen... M'n longarts wilde my wel effe zien, omdat ik me lichamelijk niet echt fantastisch voelde (zie vorige blog) heb voor de afspraak een longfunctie + 6min. looptest moeten doen en bloed moeten prikken... De (voorlopige) uitslag zag er vergeleken met de vorige keer beter uit, een verbetering dus!!
Wat bleek dus, de verhouding tussen medicijn en mijn gewicht klopte dus niet?!
De dosering wordt dus afgestemd op myn gewicht, aangezien ik dus 3-4kilo was afgevallen, klopte de dosering niet... Deze is dan nu ook verlaagd, ik zal nl. op 0,019ml p.uur en nu is het verlaagd naar 0,014ml... Zelf bij het verlagen v.d. dosering is het mogelijk dat mijn lichaam er aan moet wennen, en dat is wel zo. voel me vandaag ook niet echt fantastisch, maar dat gaat als het goed is wel over!! Over 2 dagen moet ik minder last hebben van de last die ik had (minder eetlust, overgeven, diarree, het niet lekker in mn vel zit'n, etc.)

Hhmmm... We'll see toh?!

25 jan 2006

people askin' me How are you doing now?!

Jah, hoe gaat het nu?! alweer 2mndjes aan de Remodulin ben...
'k Heb vandaag mailtje gestuurd naar mijn longarts drs. Hardardottir van het St.RadboudZiekenhuis te Nymegen.
Die zet ik hier dan maar eens neer, skeelt weer wat typwerk, toh?!

Sinds de feestdagen zit ik vaak niet lekker in mijn vel, ben veel moe, slaap slecht en als ik 's morgens wakker wordt, dan heb ik totaal geen eetlust in een ontbijt, moet mezelf dan wel dwingen om wat te eten, eet dan wel een mueslireep of cornflakes... met 2 koppen thee omdat ik de prednisolon dan inneem, moet ik wel even wat eten?! Ook moet ik echt bijkomen om wakker te worden!! Meestal ben ik zo rond 9uur wakker, maar ben dan nog moe en slaap dan nog eens een 45minuutjes...

Rond een uur of 3-4 ben ik ook wat moe, doe dan effe mijn ogen dicht, soms slaap ik even en de andere keer is het gewoon even rust, zonder dat ik echt slaap...

Tussen de middag, dan eet ik wel wat, maar met moeite ook!! Dan is het ook maar 1 beschuitje of cracker een glas melk en een kop thee of koffie...

De laatste 2-3 dagen heb ik bij het avond eten weinig gegeten, alleen 3 eetlepels rijst en 3-4 kippetjes en beetje groente...Eet dus naar mijn gevoel wat slecht!!

Vandaag WantanSoup gegeten met rijst, tenminste iets dan niets toh?!

Verder...
* De pijn bij de infuusplek is weer wat minder...
* Heb nog steeds dagelijks last van lichte hoofdpijn,
* Neem 's avonds een paracetamolletje ((en zo nodig, overdag eens))
* Ben veel hoesterig en snotterig
* Heb sinds zaterdag, diarree
(sinds maandag(avond), dun/waterig)
* Merk dat ik sinds ik de Remodulin gebruik, véél sneller vatbaarder ben en minder weerstand hebt gekregen!!
was eerder nooit verkouden en als ik bij mensen in de buurt was die verkouden of hoestbui hebben, werd ik niet aangestoken... //ben nu sneller verkouden en hoesterig (hoestbui, vooral als ik naar buiten ga, bij inspanning en als ik ga liggen/) ook kan ik geen trap meer oplopen, een paar meter lopen lukt nog, maar meters lang lopen wordt steeds minder... Na een (half) uurtje wil ik dan vaak ook snel weer naar huis

Gewicht... [24-01-2006]
>> 46,5kg...
((2 weken geleden >> 49kg))

KNO-arts...
6 jan. 2006 ben ik naar de KNO-arts geweest voor een gehoortest en uitslag v.d.röntgenfoto Keel-Neus-Oor omdat ik al een jaar lang met een verstopte neus zat!! en een dichte oor (?) Blijk dat ik een perforatiegaatje in beide neus hebt, hierdoor lijkt het dat ik uit mijn neus praat... en lijkt het of achter in mijn neusholte wat vast zit terwijl er niks uitkomt!! Ook heb ik dan vaak last van een dichte oor!!

6 jan 2006

en Wel Met Een Doel ;-)



Aangezien ik mij voorlopig non-actief instel voor een baantje. Ga ik mij maar richten op het maken van lekkere indische hapjes, o.a. pangsit, dalar_gulung, risolles, loempia, roti-kukus... Nee ik doe dit niet zomaar, het heeft wel een doel!! Sparen alvast voor de zomer(als ut doorgeet!!) ...en voor mijn liefste'n die samen in verwachting zijn!! Die kunnen het wel goed gebruiken, toch... Perlassing!!
Gewoon vind ik dit natuurlijk ook leuk om te doen!! een zakcentje bijverdienen kan geen kwaad toh?! Wil je bestellen, laat het mij dan weten, dan stuur ik je de prijslijst, gheghe!!
Dus Bestellen maar!! Want het bedrag dat ik voor mijn liefsten in gedachten hebt... moet wel snel bereikt worden.... Kom maar op!!